Новини

Поклали душу й тіло за нашу свободу: за минулий тиждень стало відомо про загибель 27-и захисників з Вінниччини

11 вересня 2023, 09:46

Протягом останнього тижня, з 4 по 10 вересня, стало відомо про загибель двадцяти семи захисників з Вінниччини: Василя Килівника, Романа Бевза, Богдана Лебідя, Олександра Покорського, Юрія Товстого, Євгена Воротняка, Сергія Ярмоленка, Миколи Клапатюка, Максима Шульгана, Андрія Верезуба, Сергія Нагорного, Юрія Пантелеєва, Петра Лінника, Богдана Соколовського, Богдана Шила, Андрія Орлова, Віталія Шептулі, Григорія Кренти, Олександра Павлюка, Юрія Мельника, Олександра Круглова, Миколи Паладі, Леоніда Сокольвака, Спартака Варданяна, Сергія Садового, Богдана Кухарчука та Василя Воронюка.

Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька у своєму Фейсбуці повідомила про загибель Василя Килівника. Життя воїна обірвалось 29 серпня у результаті стрілецького бою, мінометного та артилерійського обстрілу в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Романа Бевза. Після здобуття освіти відслужив строкову військову службу та розпочав свій трудовий шлях. Коли ж покликала Батьківщина, Роман Бевза відразу став до лав її оборонців. Серце воїна припинило битися у 33 роки.

Жмеринка.city повідомила про загибель Богдана Лебідя. Життя 24-річного оборонця обірвалось 29 серпня в бою за Україну поблизу населеного пункту Рівнопіль Донецької області.

Немирівська міська рада у своєму фейсбуці повідомила про загибель Олександра Покорського. Захисник до останнього був вірний військовій присязі, стоячи на захисті територіальної цілісності та незалежності своєї Батьківщини. 

Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька у своєму Фейсбуці повідомила про загибель Юрія Товстого. Захисник поліг в боях за Україну 2 вересня. 

У телеграм-каналі "Новини Вінниця. 20 хвилин" повідомили про загибель Євгена Воротняка. Воїн поліг у селі Роботине Запорізької області, захищаючи Батьківщину від росіян.

На офіційному сайті Адвокатури Вінниччини повідомили про загибель Сергія Ярмоленка. З перших днів повномасштабної війни Сергій долучився до захисту України та вступив до лав 207 батальйону ТрО, 241 бригади. Захисник загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. 

Ладижинська територіальна громада повідомила про загибель Миколи Клапатюка. Захисник загинув 17 квітня, виконуючи свій військовий обов’язок перед народом України. 

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Максима Шульгана. Оборонець був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність – понад усе. Жмеринчанин у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну повернувся з-за кордону, де він працював, та прийняв для себе відповідальне рішення стати на захист рідної землі. Серце мужнього воїна зупинилось під час виконання бойового завдання 29 серпня поблизу населеного пункту Роботине на Запоріжжі. Максиму назавжди залишиться 27.

Ямпільська міська рада повідомляє про загибель Андрія Верезуба. Помер військовий поблизу населеного пункту Роботино Запорізької області 31 серпня 2023 року в результаті отриманих поранень від ворожого артилерійського обстрілу.

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Сергія Нагорного. Військовий помер 31 серпня в КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечнікова» від поранень, які отримав 28 серпня 2023 року внаслідок виконання бойових завдань на південному сході України.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Богдана Соколовського. Богдан воював у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють». Був заступником командира взводу. Разом із побратимами відстоював Донецькі рубежі. Загинув 4 вересня під час виконання військового завдання поблизу Бахмута. Воїну назавжди залишилося 23 роки…

Уланівська територіальна громада повідомила про загибель Богдана Шила. Захисник помер 5 вересня захищаючи нашу Батьківщину, під час виконання бойового завдання біля селища Діброва Сєвєродонецького району Луганської області. 

Іванівська сільска громада повідомила про загибель Андрія Орлова. Андрій став першим Героєм України, нагородженим за звільнення Херсона, першим, хто підняв український прапор у звільненій Снігурівці на Миколаївщині. Для нього війна розпочалася з 2014 року, визволяв Широкине, Дебальцеве, Мар'їнку. З початком повномасштабної війни повернувся на фронт. Брав участь у визволенні Херсонщини. Під час бою в районі с. Мала Сейдеминуха Бериславського району зазнав осколкового поранення.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Віталія Шептулі. Віталій став на захист України на початку повномасштабного вторгнення. На той час юнак перебував на строковій службі у десантно-штурмових військах, тож на його долю припав найскладніший період війни. Останні гарячі точки – села Вербове та Роботине Запорізької області, де із побратимами штурмового батальйону «Скала» виконував найвідповідальніші завдання. В одному із таких боїв, 25 серпня, Віталій отримав важкі мінно-вибухові та осколкові травми. Дніпропетровські, а згодом вінницькі хірурги намагалися вирвати його із лещат смерті, втім та виявилася сильнішою. Життя воїна обірвалося 7 вересня.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Григорія Кренти. Старший солдат, вірний військовій присязі, в бою за нашу Батьківщину під час мінометного обстрілу в районі селища Новоселівське, Сватівського району Луганської області, 1 вересня 2023 року отримав поранення не сумісне з життям.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Юрія Пантелєєва

Оратівська селищна громада повідомила про загибель Петра Лінника. Захисник з 18 березня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ та боронив Україну на Чернігівщині. Під час виконання бойового завдання отримав важкі травми не сумісні із життям. Помер Герой 6 вересня 2023 року.

На сторінці Погребищенської міської ради повідомили про загибель Олександра Павлюка. Старший солдат був учасником АТО/ООС у 2016-2019 рр., з першого дня повномасштабного вторгнення росії на територію України став на захист своєї Батьківщини. Він поліг 6 вересня внаслідок виконання бойового завдання біля населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області .

Калинівка.city повідомила про загибель Юрія Мельника. Захисник у ході стрілецького бою з ворогом отримав поранення, несумісні з життям. Двадцять шостого вересня Юрію мало б виповнитися сорок сім років.

Тульчинська районна військова адміністрація повідомила про загибель Олександра Круглова. Через вторгнення агресора сім’я Круглових змушена була покинути свій дім в Донецькій області. Олександр Сергійович не міг стояти осторонь навали російського окупанта, став на захист Батьківщини. Під час виконання бойових завдань отримав поранення та був евакуйований до медичного закладу імені Мечникова. Лікарі боролись за його життя, на жаль, 7 вересня життя Олександра обірвалося.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Миколи Паладі. Внаслідок поранень військовий загинув 7 вересня під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Первомайське Покровського району Донецької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Леоніда Сокольвака та Спартака Варданяна

Спартак служив у лавах в/ч А 3137. Останнім для нього став бій поблизу с. Оріхово-Василівка Бахмутського району. Загиблому воїну було 47 років.

Леонід став у стрій ЗСУ на початку великої війни. Був стрільцем. Бойовий шлях мужнього чоловіка обірвався 29 червня біля с. Старомайорське Волноваського району, за кілька тижнів після його 49-го Дня народження.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Садового. Військовий загинув 8 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області.

Погребищенська міська рада повідомила про загибель Богдана Кухарчука. Захисник помер 8 вересня під час виконання бойового завдання в районі н.п. Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області в результаті мінометного обстрілу.

Староста Стадницького старостинського округу Юлія Давидюк у своєму Фейсбуці повідомила про загибель Василя Воронюка

Світла пам'ять Героям. Співчуття рідним та близьким...

Поділитися :