Новини

Поліцейські Вінниччини допомогли матері повернути доньку з окупованого Криму

23 лютого 2023, 13:10

8-річну дівчинку до окупованого півострова вивезла працівниця Бериславської окупаційної адміністрації, що на Херсонщині.

Як повідомили на сайті Нацполіції у Вінницькій області, до поліції з повідомленням про викрадення дитини звернулась мати дівчинки, 33-річна жителька Тульчинського району.

Вона розповіла, що після розлучення з батьком Маргарити, дівчинка залишилась проживати із ним у селі Червоний Маяк, яке згодом окупували російські війська.


Більше новин – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Дівчинка затоваришувала із сусідською дитиною, мама якої працювала на окупаційну владу. Маргарита часто відвідувала подругу і кілька разів залишалась на ніч. Одного разу тато Маргарити прийшов забрати доньку, проте чоловікові її не віддали, аргументуючи це турботою про безпеку дитини. Спільниця росіян вирішила втікати до тимчасово окупованого Криму та забрати із собою дівчинку.

Однак плани втікачки не реалізувались. Їх не впускали до Криму через відсутність на дівчинку документів. Тому жінка залишила дитину на ворожому блокпосту, а сама із рідною донькою втекла.

За покинутою дівчинкою приїхала інша працівниця Бериславської окупаційної адміністрації та забрала її до себе. Розуміючи, що дитину без документів знову не випустять, вона разом з російськими військовими прийшла до рідних, та, погрожуючи зброєю, забрала свідоцтво про народження Маргарити. Згодом жінка домовилась зі знайомою кримчанкою про перевезення дитини до Феодосії.

"Серце матері, яка була в цей час на Вінниччині, розривалось. Проте, поїхати на окуповану територію і забрати донечку жінка не могла, позаяк нещодавно народила третю дитину", - кажуть у поліції.

Розуміючи, що здійснити поліцейський супровід матері до Криму неможливо, правоохоронці залучили до справи волонтерів, які допомогли жінці повернути дитину додому.

По свою доньку мати їхала через Польщу, Білорусь, росію, а разом повертались додому через росію, Латвію, Литву та Польщу. 

"Маргарита дуже добра, світла та чуйна дівчинка. Їй довелось пройти такий небезпечний шлях та ми радіємо, що на її обличчі лише дитяча безтурботність та радість", - кажуть поліцейські.

Поділитися :