Новини

Поліцейські Вінниччини затримали озброєну банду, яка підривала та грабувала банкомати

7 жовтня 2020, 12:16

Затримані члени злочинного угрупування діяли чітко, з розподілом функцій, вчинявши ряд резонансних злочинів по всій території України. 

Як повідомив під час брифінгу начальник головного управління Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко, вінницькі поліцейські затримали членів озброєної банди, які підривали банкомати на території України,  зловмисники діяли  злагоджено та мали чіткий розподіл обов’язків.

Затримання відбулось на території Вінницької та Київської областей 6 жовтня силами працівників кримінальної поліції  ГУНП у Вінницькій області та бійців КОРДу за процесуального керівництва прокуратури області. Зловмисники підозрюються у вчиненні, зокрема, на Вінниччині чотирьох підривів  банкоматів та викраденні  близько мільйона гривень. 

«Поліцейськими Вінниччини була затримана озброєна банда, яка вчиняла на території України, зокрема Вінницької області зухвальні, резонансні злочини. Ці бандити підривали, розстрілювали банкомати. Злочине угрупування діяло дуже чітко з розподілом ролей, у них був організатор. Вчиняли вони злочини в чіткій координації між собою кожен виконував свою функцію», - розповів Іван Іщенко

За словами головного поліцейського Вінниччини, один з  учасників банди та ймовірно її організатор в минулому служив у добровольчому підрозділі на сході України та мав навички поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

"Організатором цієї банди є учасником бойових дій, воював на Сході України в одному з добровольчих батальйонів, має бойовий досвід, навики поводження із вогнепальною зброєю. Він був організатор, навчав як маскувати ці злочини", - зауважив Іван Іщенко.  

Члени злочинного угруповання, усі були рідними братами та мешкали  у різних районах Вінницької області, зокрема в Іллінецькому та Гайсинському районах  На злочини вони йшли у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на двох джипах.

Наразі слідство з’ясовує  усі деталі злочинів. Усі члени банди затримані.

Поділитися :