Новини

Поліція розпочала слідство за фактом неналежного догляду за 3-річним Павликом, якого рік тому від ковіду рятувала уся Вінниччина

17 березня 2021, 16:12

Сьогодні хлопчик помер. Розслідування розпочали після оприлюднення інформації в соцмережах та ЗМІ, що дитину привезли до реанімаційного відділення Могилів-Подільської лікарні у вкрай важкому стані.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, 17 березня слідчий відділ Могилів-Подільського районного управління поліції відкрив кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Розслідування розпочали після оприлюднення інформації в соцмережах та ЗМІ про те, що напередодні, 13 березня, 3-річного Павлика привезли до реанімаційного відділення Могилів-Подільської лікарні у вкрай важкому стані.

Хлопчик був ослаблений, з критично малою вагою у 12 кг та з великими ділянками застарілих пролежнів. У Павлика діагностували двобічну пневмонію, деструкцію легень, правобічний пневмоторакс (гній у правій ділянці легень). Це стало наслідком неналежного догляду за ним з боку матері. Наступного дня дитина померла.

За словами нардепа Геннадія Вацака, після перенесеного рік тому коронавірусу, у Павлика діагностували енцефалопатію. Після 3-місячної реабілітації у Вінниці, хлопчику було краще, він реагував на голоси, міг вже тримати в ручці машинку. Після цього дитину повернули батькам.

"Проте як так можна було запустити дитину. На вигляд - як на фото дітей з Бухенвальду. Я не хочу показувати усі фото та відео, але дух перехоплює від обурення. Мати з бабусею обіцяли, що гарно доглядатимуть сина та онучка. Допомогу їм надавали, день народження справили, навіть подумували купити хату (бо у їхній взагалі не можна було жити, так вони догосподарювалися). Треба було лише проявити СПРАВЖНЮ материнську турботу та любов. Як бачимо, мати Павлика тест на материнство не пройшла! Наявність 5-х дітей тут ні до чого. Дітей народжують для того, аби їх любити та виховувати, а не для ....", - наголосив Геннадій Вацак.

Наразі слідчі вилучають медичну документацію, пов’язану з лікуванням хлопчика, на підставі якої буде проведена судово-медична експертиза. За такий злочин передбачено покарання - до п'яти років позбавлення волі.

Поділитися :