Новини

Поліція Вінниччини спільно з СБУ затримали директорку медичного закладу, яка отримувала хабарі за надання групи інвалідності

14 жовтня 2024, 11:01

За 3300 доларів жінка обіцяла дочці пенсіонерки вплинути на лікарів МСЕК для встановлення інвалідності її матері, яка потребує постійного стороннього догляду. 

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, 41-річна директорка одного з державних медичних закладів Вінниччини, отримала хабар в розмірі 3 300 доларів, за здійснення впливу на прийняття рішення лікарями МСЕК, щодо надання 71-річній жінці, яка внаслідок хвороби не здатна самостійно пересуватися, І-ї групи інвалідності.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання зловмисниці правоохоронці вилучили майже 1,2 мільйона гривень у різній валюті, чорнові записи та медичну документацію. 

"За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури слідчі слідчого управління повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років", - коментують у поліції.


Фото: ГУНП Вінниччини

Поділитися :