Новини

Поліція Вінниччини затримала зловмисника, який з ножем напав на студентку

26 липня 2023, 13:46

37-річний вінничанин заздалегідь готувався до злочину та обирав жертву. Напередодні нападу зловмисник зайшов у під’їзд й заночував у підвалі.

Як повідомляють у відділі комунікацій Нацполіції у Вінницькій області, повідомлення про напад надійшло 24 липня близько 11 години від жительки багатоквартирного будинку одного зі спальних районів міста. До неї за допомогою звернулась 20-річна дівчина, з шиї якої видніється ніж. Зі слів потерпілої, ножові поранення їй наніс невідомий чоловік.

Правоохоронці з'ясували що тілесні ушкодження потерпіла отримала у квартирі одного з районів Вінниці. Невідомий подзвонив у дзвінок та попросив дати йому води. Проникнувши до квартири, зловмисник почав вимагати гроші погрожуюючи пістолетом. Зрозумівши, що коштів в оселі немає, завдав дівчині ножових поранень в область спини та шиї, забрав прикраси, мобільний телефон й втік.

Відомо, що потерпіла – студентка вишу. Під час події у квартирі перебувала 8-місячна дитина, яку дівчина доглядала. Наразі постраждала перебуває у лікарні.

Поліцейські менш ніж за добу ідентифікували особу зловмисника та його місце знаходження. Ним виявився безробітний 37-річний вінничанин. Затриманий розповів, що заздалегідь готувався до злочину та обирав жертву. 

Після вчинення злочину правопорушник здав викрадені прикраси у ломбард, а мобільний телефон потерпілої викинув, оскільки забрав його, щоб остання не могла подзвонити в поліцію. Пістолет, яким чоловік погрожував дівчині, сховав якомога далі від місця події.

25 липня оперативники за силової підтримки спецпризначенців КОРДу затримали злочинця у Гайсині, куди він поїхав після скоєння злочину.

"Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази. Чоловіка затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - коментують в поліції.


Фото та відео: ГУНП у Вінницькій області 

Поділитися :