Новини

Понад 10 закладів освіти утеплюють у Вінниці цьогоріч

10 листопада 2020, 12:25

Загалом протягом 2020 року утеплили 11 навчальних закладів Вінниці - 4 школи та 7 садочків. 

Як повідомили на сайті Вінницьої міської ради, наразі в місті відбувається утеплення 4 шкіл та 5 садочків. Оскільки будівлі зводились ще за радянських часів, споруди мають значні тепловтрати. Роботи з термомодернізації передбачають комплекс завдань. Серед них - утеплення покрівлі, стін, цоколя, заміна старих вікон та дверей. Це дозволяє забезпечити оптимальний температурний режим, який впливає на здоров'я дітей. 

У 2020 році триває утеплення трьох шкіл: № 1, 2, 10.

Наразі комплексне утеплення школи №10 на завершальній стадії. Навчальний заклад свого часу збудували за рекордні 9 місяців, тому він був одним з найбільш енергозатратних у місті. Також звершується утеплення гуманітарної гімназії №1. Ця школа була заснована у 1936 році та двічі добудовувалась. Вона також була однією з найбільш енергозатратних шкіл міста. Також триває утеплення школи-гімназії №2. Роботи з термомодернізації цього закладу розпочались у 2019 році. Тут замінили дощате перекриття горища, утеплили дах та покрили його металочерепицею. Тепер утеплюють фасади. Нещодавно розпочалось утеплення школи №13, що по вул. М. Шимка. У будівлі завершують реконструкцію даху, утеплюють цоколь.

З 7 садочків, де в 2020 році відбувалось утеплення, роботи завершені у 2 закладах - № 26 та 60.

Дитячий садочок №26, що по вулиці Київській, – це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його модернізували вперше за 60 років. Тут замінили вікна, відремонтовали покрівлю, утеплили фасад та цоколь будівлі, встановили енергоощадні вікна. Крім утеплення, у ДНЗ № 60 за рахунок додаткового перепланування в групах розширили спальні та облаштували окреме приміщення для спортивної зали, логопедичного кабінету та сенсорної кімнати. До цього садочку, зокрема, ходять і дітки зі слабким зором.

Наразі тривають ремонтні роботи у садочках №21, 23 та 47. На завершальній стадії утеплення у ДНЗ №57 та 75.

Поділитися :