Новини

Понад 100 тисяч вінничан вакцинувались від Covid-19

24 листопада 2021, 12:42

Повний курс щеплень пройшло понад 34% дорослого населення громади

Як повідомляє Вінницька міська рада, за дослідженнями Американського центру з контролю та профілактики хвороб, вакцинація у 11 разів зменшує ризик смертності.

«100 тисяч вінничан вже отримали дві дози вакцини від COVID-19. Кожен третій дорослий у нашій громаді. Ці люди захистили себе від найтяжчих наслідків хвороби. Спокійніше їм самим та їхнім рідним, адже саме про здоров’я ми переживаємо найбільше. Це також зміцнює захист всієї громади: стримується поширення вірусу», - написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці від  COVID-19 можна безкоштовно щепитись щодня. У пунктах щеплень доступні такі препарати: «AstraZeneca», «Coronavac», «Comirnaty» (Pfizer) і «Moderna». 

«Хоча в країні і спостерігається спад захворюваності, у Вінниці ситуація ще напружена. За минулу добу у місті зафіксували 200 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. У стаціонарах вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 449 пацієнтів.  Минулої доби від цього недугу померли 5 вінничан. Реанімаційні відділення заповнені на 90%. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 4196 вінничан зі встановленим діагнозом COVID-19», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. 

 

Поділитися :