Новини

Понад 150 тисяч квітів висадять у Вінниці

22 квітня 2021, 09:36

У "Зеленбуді" обіцяють озеленити місто протягом квітня-травня.

Прикрашати міські клумби будуть чорнобривцями, каннами та фіалками. Як розповіла в ефірі радіо "Місто над Бугом" заступниця директора підприємства Тетяна Прибиш, цьогоріч у Вінниці вперше висадять ампельну фіалку, яка значно стійкіша до зміни погодних умов.

"Цього разу вперше ми хочемо висадити спеціальну фіалочку, вона йде ампельна. Висаджується в спеціальні вази каскадами, вони будуть спадати одна на іншу. Вона абсолютно не боїться приморозків, пониженої температури. І до 1 травня, перед Великоднем, ми ці квіти висадимо. Незважаючи на температуру за вікном, краса у місті буде однозначно", – зауважила Тетяна Прибиш.

Наразі за квітами доглядають працівниці "Зеленбуду". У дев’яти теплицях чекають на висадку понад 150 тисяч рослин: чорнобривці, канни, пеларгонія, альтернатери. Квіти ростуть у горщиках, їх садили зі стеблини. У теплиці також ростуть сульфінії, бегонії, агератум та сальвії. Тетяна Прибиш каже, кожна клумба у Вінниці має свій дизайн, тож як виглядатиме та скільки потрібно висадити квітів на метр кубічний планують заздалегідь. Слідкують за тенденціями і щороку додають нові рослини.

"Коли раніше ми висаджували дуже багато однорічних квітів, то зараз ми стараємося, щоб ці квіти були багаторічні. Щоб не витрачати кошти на щорічну красу, а щоб ми могли милуватися щороку. Європа вже відійшла від цих гектарів однорічних квітів. Сучасно, модно – це геометрія, злаки, вічнозелені кущі, які цвітуть від ранньої весни до пізньої осені і додають своїм зеленим забарвленням якогось кольору взимку", – додала Тетяна Прибиш.

Поділитися :