Новини

Понад 400 доз: вінницькі поліцейські затримали розповсюджувача метадону

5 квітня 2021, 10:34

Цей наркотичний лікарський засіб заборонений у всіх країнах світу через високу смертність і наркоманію.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 2 квітня у дворі багатоповерхівки на вулиці Винниченка оперативники затримали 23-річного молодика з розфасованими згортками метадону. Підозрюваний - житель Тульчина, у нього правоохоронці вилучили понад 80 доз психотропної речовини, розфасованої для закладок.

Під час проведення невідкладного обшуку у квартирі, яку подобово винаймав затриманий, працівники поліції вилучили ще 350 згортків для закладок. 

"Правопорушник, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 180 тисяч гривень", - розповів начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 8 років позбавлення волі.

Додамо, метадон - напівсинтетичний наркотичний лікарський засіб, котрий заборонений у всіх країнах світу наряду з кодеїном і декстрометорфаном через високу смертність і наркоманію.

Поділитися :