Новини

Понад 67 тисяч вінницьких дітей мають отримати щеплення від поліомієліту

25 січня 2022, 09:32

Усіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, з 1 лютого вакцинуватимуть їх протягом трьох тижнів.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін під час прес-конференції сказав, що через низький рівень охоплення щепленнями поліо повернувся в Україну. Про це повідомляють на фб-сторінці Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА. Щоби задовольнити загальну потребу, а також забезпечити проведення цього етапу, держава додатково закупила 400 тисяч доз якісної вакцини.

Наприкінці грудня був ухвалений План реагування на спалах поліо в Україні, який передбачає 2 етапи:

  • перший етап - кампанія щеплення вакциною ІПВ дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз, відповідно до Національного календаря щеплень. Даний етап починається 1 лютого і триватиме три тижні. Це необхідно для захисту невакцинованих дітей від інфікування;
  • другий етап - у межах якого щеплюватимуть вакциною ОПВ усіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу.

Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


 

«Наразі на Вінниччині вакциновано лише 70%.  Для того, щоб діти були повністю захищені має бути вакциновано 95% маленьких мешканців області. Закликаємо усіх батьків відповідально віднестися до цього процесу і подбати про здоров’я своїх дітей», -  зауважила  начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги населенню, медичної реабілітації управління медичної допомоги населенню Лариса Бевза.

У Вінницькій області щеплення можна отримати у вашого сімейного лікаря  в центрах первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторіях загальної практики сімейної медицини та в дошкільних навчальних закладах.  Лікарі первинки мають щепити понад 67 тисяч дітей.

Читайте також:
Офіційно: на Вінниччині виявлений «Омікрон»

Поділитися :