Новини

Понад гектар землі перетворили на сміттєзвалище: СБУ викрила системне забруднення земель на Вінниччині

1 лютого 2022, 09:48

Екології регіону завдано збитків на понад 1.2 млн грн.

Служба безпеки України, у ході виконання заходів щодо протидії системним загрозам управлінню державою, викрила на Вінниччині керівника держпідприємства на масштабному забрудненні земель. Про це повідомляють на фб-сторінці Управління СБ України у Вінницькій області.

Посадовець, свідомо порушуючи порядок використання і охорони надр, хотів мінімізувати витрати на утилізацію небезпечних відходів, організувавши розміщення відходів виробництва на непристосованій для цього прилеглій ділянці.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Менш ніж за пів року земельну ділянку в передмісті обласного центру площею 1,3 га забруднили. Судова інженерно-екологічна експертиза підтвердила перевищення у ґрунті шкідливих речовин у понад 8 разів. Розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу оцінено у понад 1,2 млн грн.

За висновками екологів, стихійне розміщення подібних небезпечних відходів могло призвести до зараження підземних вод та розповсюдження інфекційних захворювань.

Наразі керівнику державного підприємства повідомлено про підозру за забруднення або псування земель. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності всіх, причетних до протиправної діяльності осіб.

Читайте також:
Використано 2380 тонн піщано-соляної суміші: на Вінниччині забезпечили проїзд дорогами державного значення

Поділитися :