Новини

Понад сто вінничан планують призвати на строкову військову службу до Збройних Сил України

16 березня 2021, 09:58

Весняний призов стартує першого квітня.

Як розповів "Місту над Бугом" міський військовий комісар Ігор Ліщук, призов триватиме два місяці. Навесні до Збройних Сил України планують призвати 120 вінничан чоловічої статі віком від 18 до 27 років. Термін проходження строкової служби – 18 місяців для тих, хто не має повної вищої освіти. Для юнаків, які здобули вищу освіту, - 12 місяців.

"Службу будуть проходити в частинах забезпечення життєдіяльності Збройних Сил України, будуть здобувати військові облікові спеціальності на мирній території. Ті, хто буде ухилятися, не з'являтися за викликом військового комісаріату, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Зараз розглядається законопроєкт у Верховній Раді щодо підвищення відповідальності за ухилення від строкової військової служби", - наголосив Ігор Ліщук.

Особам, які вже отримали повістки та не мають права на звільнення чи відстрочку від  призову, необхідно  прибути на призовну дільницю до Вінницького об'єднаного міського територіального центру комплектування, яка знаходиться за адресою у Вінниці: вулиця Олександра Довженка, 28. 

"Військові облікові спеціальності будуть здобувати залежно від освітнього рівня, антропометричних даних, життєвого досвіду. Політех може бути і зв'язківцем, і працювати з комп'ютерами, керувати безпілотними засобами. Якщо він, наприклад, закінчив технічний вуз, може бути і механіком, і навідником, і оператором на бойовій техніці", - розповів Ігор Ліщук.

Альтернативою  проходження строкової служби може бути навчання у вишах Збройних Сил України, а також укладення контракту для проходження військової служби.

Поділитися :