Новини

Порушення карантину: за вихідні вінницькі поліцейські закрили 10 закладів громадського харчування

13 квітня 2021, 09:44

Серед них - ресторан у центрі Вінниці, який організував для відвідувачів дискотеку.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, правоохоронці Вінниччини постійно проводять профілактичні рейди, що мають на меті недопущення порушення карантинних обмежень. Злісних порушників карантину притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Так, на спецлінію 102 надійшла інформація про те, що в нічний час у Вінниці в приміщенні ресторану проводиться дискотека. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. Організатори розважального заходу проігнорували вимогу поліції допустити всередину поліцейських, відтак було відкрито кримінальне провадження і в його межах проведено обшук. З приміщення закладу, де перебувало більше 40 осіб, вилучена музична апаратура та інше обладнання для організації роботи ресторану.

"Розпочато слідство за ст.325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Таке правопорушення  карається  штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк", - йдеться в повідомленні.

Загалом упродовж минулого тижня поліцейські склали на порушників карантину 657 адміністративних матеріалів за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, з них -  587 постанов за перебування в громадських місцях, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту). За це правопорушникам загрожує штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Поділитися :