Новини

Повістка не значить відряджання на фронт - вінничанам пояснили алгоритм мобілізації

22 лютого 2023, 12:58

Військові не зацікавлені в тому, аби відправляти на «передову» непідготовлених бійців, оскільки є багато роботи в тилу, в підрозділах забезпечення й технічної підтримки. Тож вінничан, які отримали повістки, закликають не порушуйте Закон й прийти до Центру комплектації та соціальної підтримки військовослужбовців, щоб уточнити свої дані та спеціальність.

Про це в етері проєкту «Рефлекторія» розповів начальник Вінницького міського Центру комплектації та соціальної підтримки військовослужбовців, полковник ЗСУ Роман Потерлевич.

За його словами, у регіоні триває мобілізація, та формуються резерви. Вінницька міська територіальна громада реєструє та навчає громадян, мобілізованих на військову службу.  

«На сьогодні ми формуємо резерв, проводимо мобілізацію, здійснюємо навчання та поповнення війська відповідно до норм Законодавства, а також до завдань, які поставлені Верховним Головнокомандувачем України. Хочу заспокоїти усіх: в жодному разі жоден мобілізований не потрапить на бойові позиції без відповідної підготовки та навчання, без належної медичної комісії. Щобільше: сьогодні ми не зацікавлені в тому, аби відправляти на «передову», вибачте, хворих та непідготовлених бійців – є багато роботи в тилу, в підрозділах забезпечення й технічної підтримки. Тому закликаю усіх, хто отримав повістки: дотримуйтесь законодавства, прийдіть до нашого «Центру» та уточніть свої особисті дані, не порушуйте Закон. Повторюсь: це не означає, що Вас одразу ж відправлять на фронт – це питання буде розглянуто відповідними комісіями виходячи зі стану Вашого здоров’я, Вашої військової спеціальності (якщо така є…), в залежності від потреби у спеціалістах Вашого профілю на фронті» - сказав Роман Потрелевич.

Нині «Центр» продовжує роботу із комплектування війська виходячи із нагальних потреб військових спеціальностей та військових фахівців, які матимуть змогу та навички управлятись із сучасною зброєю.

Поділитися :