Новини

Правове забезпечення вінничан у військових умовах

6 квітня 2023, 10:17

Питання юридичного супроводження та правової допомоги громадянам завжди були актуальними. Як вони реалізуються в умовах воєнного стану? З якими типовими проблемами доводиться стикатися юристам в цей період?  

На ці теми спілкувались із депутатом Вінницької міської ради, адвокатом та правником Леонідом Марцинковським.

«Фактично з самого початку повномасштабного вторгнення змінилося життя кожного українця. Відповідно, було зупинено і порядок судочинства, правової діяльності, захисту інтересів в судах… Було закрито усі реєстри. Правова професійна активність знизилась. Згодом, було динамічно запроваджено електронну систему судочинства. Ці сервіси надзвичайно активно допомогли здійсненню правничої роботи. Вони себе абсолютно виправдали. На сьогодні певним чином змінилися вектори юридичних запитів від громадян: багато до нас звертається внутрішньопереміщених осіб. Надзвичайно турбують наших громадян проблеми із визначенням правого статусу «переселенці», «біженці», «внутрішньо переміщені особи»… Щобільше, це досить актуально в контексті працевлаштування та оформлення, наприклад, реєстрації місця проживання або ж фінансової допомоги від держави. Усіх підтримуємо – нікого не лишаємо без уваги» - розповів пан Леонід в етері проєкту «Рефлекторія».

Як депутат Вінницької міської ради, член Комісії з питань законності та депутатської етики Леонід Марцинковський постійно спілкується зі своїми виборцями, актуалізує потреби, сприяє у розв'язання нагальних питань. Також є активістом Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, діяльність якого продовжується: це робота з підтримки ВПО на Вінниччині та безпосередньо в обласному центрі; це допомога жителям де окупованих територій та Збройним Силам України.

Поділитися :