Новини

Представники діаспори у США передали для Вінниці реанімобіль з Нью-Йорка

8 серпня 2022, 16:13

Представники діаспори у США передали реанімобіль, який дообладнають та використовуватимуть для потреб Центру матері і дитини. 

Про це на у своєму Телеграм-каналі написав міський голова Сергій Моргунов.

Реанімобіль для Вінниці з Нью-Йорка. Це допомога від нашої діаспори у США. Машину дообладнають та використовуватимуть для потреб Центру матері і дитини, - йдеться у дописі. 

Ним також до лікарні зможуть доставляти передчасно народжених немовлят.

На сторінці у Фейсбук Сергій Моргунов зазначив, що автомобіль повнопривідний, на базі Chevrolet Chevy Silverado 3500 Duramax Ambulance. Має додаткове джерело живлення - електрогенератор. Є система медичних газів та кондиціонер для підтримування необхідного мікроклімату.

У Вінниці авто обладнають відповідно до потреб акушерства і неонатології - зокрема, апаратом штучної вентиляції легенів та відстежувальною апаратурою, перетворивши його у повноцінний реанімобіль. Окрім того, встановлять транспортний кувез - спеціальний реанімаційний "інкубатор" для новонароджених.

Медичний бокс автівки просторий і комфортний, обладнаний таким чином, що команда фахівців може працювати стоячи, а це важливо при тривалих транспортуваннях.

Раніше власного транспорту такого класу у Центрі не було. Відтепер заклад зможе не лише перевозити маленьких пацієнтів, вагітних жінок і породіль, а і надавати іншу допомогу на виїзді – зокрема, і паліативну. Разом з машиною волонтери зі США передали ноші, каталки, медикаменти та витратні матеріали – маски, медичні халати, постільні комплекти, ковід-тести.

«Українці, тримайтесь! Вам допомагає весь прогресивний світ», - написав у листі до вінничан один з меценатів з Нью-Йорка Борис Городецький. Цю підтримку відчуває Вінниця.  

Поділитися :