Новини

Представники фонду ООН у галузі народонаселення зустрілися із заступницею Вінницького міського голови Галиною Якубович

17 лютого 2021, 16:01

Під час зустрічі обговорили умови подальшої співпраці.

Як розповіла в ефірі "Часу змін" директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська, у рамках зустрічі також відвідали денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Вінниця стала одним із міст, яке долучилося до проєкту "Міста, вільні від домашнього насильства", який реалізовується у партнерстві із Представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. В рамках проєкту уже з’явилися кризові кімнати в трьох містах: у Вінниці, Києві та Харкові. Проєкт передбачає розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на муніципальному рівні, а також активізацію та залучення мешканців міст до запобігання та раннього виявлення випадків домашнього насильства у громадах.

"Денний центр - це така практична допомога жінкам і дітям, які потерпіли від домашнього насилля. Тому що жінка з дитиною може прийти до нас в денний центр, поспілкуватися з психологом та юристом, фахівцем із соціальної роботи. Дуже часто жінка, коли стається домашнє насилля вночі, виходить з дитиною, вдягнена у чому була - ні документів, ні одягу, ні продуктів харчування. Ми зараз такі випадки констатуємо, що люди, які прожили 8, 10 років, мають 2 вищі освіти, гарно прожили, все добре, але наступає ось такий момент, коли все це у сім'ї відбувається", - розповіла Наталія Добровольська.

Як зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська, співпрацю із представниками фонду ООН у галузі народонаселення планують продовжити й надалі, адже вона була корисною і продуктивною.

"Хочу подякувати, користуючись нагодою, Міжнародному фонду ООН в галузі народонаселення, який розпочав проект, ми взяли в ньому участь, виграли в ньому. І тому "Міста, вільні від домашнього насильства" - це проект, який нам виділив досить великі кошти для реалізації нашої ініціативи", - додала Наталія Добровольська.

За словами Максима Юрченка, провідного юрисконсультанта Вінницького міського центру соціальних служб, важливо вчасно звертатись по допомогу.

"Потрібно не боятися і не соромитися, потрібно звертатися у поліцію або до спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Для того щоб хоча б першочергово отримати інформацію, які вони мають права і якою допомогою вони можуть скористатися", - зауважив Максим Юрченко.

Також у місці створені мобільні бригади протидії домашнього насилля швидкого реагування. До її складу входить психолог та фахівець соціальної роботи. Вінничани, які потребують допомоги, і постраждали від домашнього насильства, можуть звернутися до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги за номерами: (0432)67-04-60, 093-900-15-60, 098-900-15-60.

 

Поділитися :