Новини

Представники Муніципальної варти закликали вінничан дотримуватись правил поведінки на воді

29 червня 2021, 14:17

Майстер-клас для кількох десятків вінничан провели на пляжах "Гонти" та "Хімік".

Як розповів "Місту над Бугом" начальник Муніципальної варти міста Вінниця Віталій Чигур, рятувальники навчали містян, як запобігти нещасним випадкам на водоймах. Тренувалися рятувати потопельників та надавати першу медичну допомогу. Також інформували відпочивальників, особливо діток та їхніх батьків, щодо правил безпечного дозвілля поблизу води. Одне з них – не залишати дітей без нагляду дорослих.

"Працівники Ситуаційного центру щоденно виявляють на місцевих пляжах факти того, що неповнолітні дітки самовільно відвідують зони відпочинку – це наші місцеві пляжі. Вони самі запливають за місця, де дозволено плавати, що є небезпечним для їхнього життя та здоров'я. Тому я звертаюсь до батьків, до наших вінничан, щодо контролю своїх неповнолітніх діточок і їхнього відвідування водних об'єктів та прошу роз'яснювати їм правила поводження на воді", – розповів Віталій Чигур.

Для того аби ваш відпочинок не завершився трагічно, варто завжди пам'ятати важливі правила: заборонено купатися наодинці, стрибати у воду з човнів, катерів чи мостів, вживати алкоголь до та під час купання.

"Не рекомендується відпускати дітей самих на пляж, допускати, щоб вони самі купалися. Також не можна будь-кому запливати за буї – як старшим, так і дітям. Варто дотримуватись правил поводження на воді. Що мається на увазі? Це не заходити у воду в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Якщо людина почуває себе погано, також заборонено заходити у воду. І ще раз наголошую: дітям можна купатись лише з дозволу батьків і під їхнім наглядом", – наголосив Віталій Чигур.

Влітку муніципальний патруль охоронятиме акваторію Південного Бугу в межах міста. Про правопорушення на воді, необхідно повідомляти до Ситуаційного центру або до відділу оперативного реагування "Цілодобова варта" – 15-60.

Фото: Фейсбук/Муніципальна варта м. Вінниця

Поділитися :