Новини

"Прекрасна завжди!": у Вінниці організували фотосесію для онкоодужуючих жінок

18 березня 2021, 18:23

Виставку з цими фотографіями розміщуватимуть у різних відділеннях Подільського центру онкології.

Фотопроект  відбувся 18 березня у Вінниці. Його учасниці - це жінки Вінниччини, які мають онкологічне захворювання. Жінки, хвороба яких у стані ремісії та ті, хто ще продовжує лікування. Кожна з 12 учасниць проекту попрацювала з професійними візажистами та перукарями. Після чого для них провели фотосесію. Як розповіла організаторка проекту, психологиня Подільського регіонального центру онкології Наталія Шатайло, мета проекту - підтримати і мотивувати онкоодужуючих вінничанок.

"Ми маємо їх навчити, для чого це сталося - не чому мені, а для чого мені. Коли ми говоримо з дівчатами, які проходять терапію, вони відчувають смак життя. Хочемо ці фотографії розмістити в нашому Центрі. Вони саме чорно-білі, бо на них показані емоції: і сум, можливо, в погляді, але і радість, і впевненість в тому, що життя продовжується, незважаючи ні на що. Світлини будуть переноситися з відділення у відділення, щоб жінки бачили, щоб піднімався їх бойовий дух", - розповіла Наталія Шатайло.

З відзнятих на фотосесії світлин планують організувати пересувну виставку, яку на певний час розміщуватимуть у різних відділеннях Подільського регіонального центру онкології. Учасниці кажуть, що такий проект допомагає їм підтримувати налаштування на одуження.

"Два роки тому мені поставили діагноз - рак щитоподібної залози. Це був шок спочатку, потім я зрозуміла, що це лікується, що все буде добре. Пролікувалась, лишились все ж трошки якісь психологічні проблеми, страх захворіти знову. Коли я тільки захворіла, прийшла до психолога і запитала: "Чому люди хворіють?". Вона сказала, що потрібно себе полюбити. Такі фотосесії в цьому допомагають", - розповіла учасниця проекту.

Участь у фотосесії для жінок безкоштовна.

Поділитися :