Новини

Презентували проєкт скверу пам’яті загиблих від російського теракту на площі Перемоги у Вінниці

15 березня 2023, 10:38

У Вінниці обговорили проєкт скверу пам’яті загиблих від російського терористичного акту 14 липня на площі Перемоги у Вінниці та презентували візуалізацію майбутнього місця пам’яті. 

Про це йдеться у дописі вінницького активіста Володимир Затайдуха.

Відбулася зустріч з представниками міської ради та архітектури відносно презентації скверу пам’яті загиблих від терористичного акту 14.07. Дякую Сергію Моргунову, за розуміння та підтримку даного питання. Продовжуємо роботу далі, – йдеться в дописі.

За словами директора департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Якова Маховського, пропонується облаштування пам’ятного знаку та зелених насаджень неподалік літака на площі. Наразі це попередня візуалізація, яка буде допрацьовуватись фахівцями з розробкою і затвердженням остаточного проєкту. Пропозиції та побажання представників загиблих враховуються. Усі витрати з розробки, виготовлення та встановлення пам'ятного знаку забезпечує місто. 

З представниками міської влади та архітектури зустрічалася ініціативна група, що представляє інтереси рідних загиблих. Як розповів Місту над Бугом Володимир Затайдух, разом узгодили вигляд пам’ятника, який обіцяють звести до річниці трагедії.

Це буде стела зі зграєю голубів, що здіймаються в небо. На крилах птахів планується розмістити фото та коротку довідку про жертву російського теракту.  А поряд висадити 29 дерев, що символізуватиме кількість загиблих того страшного дня вінничан, - каже Володимир. 

Поділитися :