Новини

Приладдя для закладів освіти та лікарень: до Вінниці прибув черговий гумвантаж з міста-побратима Карлсруе

3 жовтня 2023, 09:26

Німецькі партнери організовують благодійні ярмарки, аби підтримати Вінницьку громаду.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, цього разу до нас направили одразу дві величезні фури, заповнені різними речами. Більшість з них призначена для закладів освіти та лікарень. Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував громаді Карлсруе та меру міста Франку Ментрупу за небайдужість та підтримку, яку вони надають вінничанам.

“Зможемо підсилити новими ліжками, тумбами та візками наші лікарні. А укриття в закладах освіти дообладнаємо партами, стільчиками та дошками, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та навіть продовжувати навчання. Для того щоб зібрати ці дві фури з допомогою, у німецькому місті організували тематичні ярмарки, до яких долучилися не лише корінне населення, а й українці, місцева єврейська громада та представники бізнесу під керівництвом муніципалітету німецького міста, – сказав Сергій Моргунов. – Щиро вдячні за те, що громада Карлсруе не залишається осторонь і продовжує допомагати Вінниці. Підтримка з боку партнерів надважлива і вселяє надію, що разом ми зможемо здолати всі виклики!”

У вантажівках, окрім приладдя для вінницьких закладів освіти та лікарень, було чимало речей для немовлят та дітей старшого віку – це візочки, дитячі ліжечка, стільчики для годування та автокрісла, одяг та взуття, рюкзаки, підгузки та іграшки тощо. Крім того, у численних коробках акуратно складений верхній одяг для жінок та чоловіків, обгорнуті плівкою матраци та ковдри, а також різне побутове приладдя.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, жителі Карлсруе вчергове здивували своєю небайдужістю та готовністю підставити плече у важкі часи.

“Це не перша допомога від Карлсруе, яку отримує Вінниця. Це перше місто, яке першим зреагувало на блекаути в Україні. Торік вони укомплектували 11 мобільних пунктів незламності для нашого міста – це намети, генератори, нагрівачі, дощані підлоги, ліжка, подовжувачі та інше необхідні засоби. Згодом вони передали дві пожежні машини для ДСНС України у Вінницькій області, а також два фургони, які працюють на будівництві “Муніципального житла”, де найбільша квота виділена саме учасникам бойових дій. У серпні нам надійшла велика допомога, яка забезпечує нашу критичну інфраструктуру належною роботою – це сучасний сміттєвоз, який передали на баланс комунального підприємства “Ековін”. Власне, наша співпраця з німецьким містом-побратимом постійно розширюється і ми вдячні за їх допомогу”, – зауважив Андрій Очеретний.

Навесні 2022 року за ініціативи німецької сторони розпочалася комунікація між Вінницею та Карлсруе з метою налагодження побратимських зв'язків з Вінницькою міською територіальною громадою. З того часу між нашими громадами виникли тісні дружні стосунки.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :