Новини

"Привітай полярника з Новим роком": вінницьких школярів запрошують долучитися до Всеукраїнського конкурсу

2 грудня 2020, 09:43

Взяти участь у конкурсі можуть учні будь-якого віку. Переможці отримають нагоду особисто поспілкуватися з українськими полярниками в режимі онлайн.

1 грудня стартував конкурс для школярів від Національного антарктичного наукового центру. Про це інформують на сайті Міністерства освіти і науки України. Назва конкурсу – «Привітай полярника з Новим роком» – говорить сама за себе: учням пропонують створити та надіслати малюнок-листівку чи відеовітання з Новим роком для українських науковців. Найкращі роботи будуть передані на станцію «Академік Вернадський» команді зимівників.

Долучитися до конкурсу можуть учні будь-яких українських шкіл незалежно від віку та регіону.

«Уже зовсім скоро ми відзначатимемо Новий рік як в Україні, так і за 15 тисяч кілометрів від неї – на антарктичній станції «Академік Вернадський». Нашим колегам, які вже 9 місяців перебувають далеко від своїх родин та Батьківщини, було б дуже приємно отримати вітання з Великої землі й водночас побачити, як українці уявляють собі святкування Нового року на крижаному континенті», – зазначив очільник НАНЦ Євген Дикий.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити анкету та прикріпити до неї файл або посилання на створене вами привітання: малюнок, фотоколаж, відеоролик, анімацію тощо. Школярі можуть долучитися як самостійно, так і в групах до 5 осіб. Журі конкурсу складатиметься з представників Націоального антарктичного наукового центру (НАНЦ). Вони обов'язково враховуватимуть креативність та знання антарктичної тематики. Дедлайн подачі робіт – 25 грудня 2020 року.

За результатами конкурсу журі визначить 5 переможців, які поштою отримають призи від НАНЦ. Окрім подарунків, учні, які посядуть перше місце, матимуть можливість поспілкуватися з українськими полярниками в режимі онлайн. Найцікавіші роботи будуть опубліковані на сторінках НАНЦ у фейсбуці та інстаграмі.

Поділитися :