Новини

Продукцією вінницького стартапу зацікавилися у Європі

25 листопада 2021, 20:08

Випускники Вінницького національного аграрного університету створили нові суперсолодкі сорти кукурудзи, що готуються за 5 хв.

Минулого року компанія передала насіння 4-х гібридів європейським партнерам для дослідів у їхніх селекційних центрах. Щоб не відкривати назви сортів, їх пронумерували від 1 до 4 – розповів директор "МНАГОР", Михайло Нагорняк.

«А тепер уявіть моє здивування, коли минулого тижня мені телефонує представник і замовляє №1 та №4 в кількості понад 500 га, а це навіть перевершує наш цьогорічний урожай», - поділився пан Михайло.

За словами партнерів якість №2 та №3 чудова, просто ці сорти мають аналоги від інших традиційних європейських виробників. А у Європі, дбають про власних виробників, і навіть якщо з України буде дешевше, замовляють у своїх. №1 і №4 аналогів не мають, але є одна проблема, саме ці два сорти вже стали мега популярні в Україні. Директор компанії запевнив, що спершу забезпечать продуктом українських партнерів, які вже замовили та оплатили насіння, а Європа почекає.

Сорти №1 і №4 це:

  • Дейнеріс — найбільш ранній суперсолодкий гібрид. Така кукурудза добре адаптована і для органічного землеробства, не боїться весняних холодів її можна висівати найпершою, і отримати ранній та великий урожай, достигає вже за 66-68 днів;
  • Український Біколор - взагалі, унікальна кукурудза, оскільки‎ має зерно двох кольорів — білого та жовтого на одному качані. Ця кукурудза довго зберігається без втрати товарного вигляду і містить більш ніж 24% цукрів.

 

Поділитися :