Новини

Програма стажування за обміном в Карлсруе, буде можлива для вінницьких студентів

21 вересня 2022, 15:17

Представники муніципалітетів обговорили перші кроки подальшої взаємодії, зокрема про студентські обміни та стажування молодих фахівців.

Як повідомляють у міській раді, 20 вересня, відбулася перша онлайн-зустріч між міськими головами Вінниці та Карлсруе (Німеччина).

Під час розмови з моїм колегою Франком Ментрупом обговорили перші кроки взаємодії та співпраці, зокрема про студентські обміни та стажування молодих фахівців. Напрями навчальних програм - просторовий розвиток, міська мобільність, креативні індустрії та туризм, - повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Побратимство між містами необхідне для того, щоб забезпечувати мир, знищувати упередження і будувати спільне майбутнє у Європі.

Карлсруе має чимало міст-побратимів, це партнерство з державами, яке виникло після отримання незалежністі. Тому ми знаємо вартісність партнерств між містами і завжди прагнули створювати умови для безпосереднього контакту між людьми, зокрема й між студентами. Ми зацікавлені у створенні цілої мережі партнерських обмінів, де люди могли б спілкуватися одне з одним”, - каже Мер Карлсруе Франк Ментруп

Очільник Вінниці подякував німецькому народові за всебічну допомогу та небайдужість до того, що відбувається в Україні.

Нагадаємо, ще влітку Муніципальна рада німецького міста Карлсруе одностайно затвердила рішення про наміри встановити дружні контакти та має намір інвестувати близько 50 тисяч євро для зміцнення нових партнерських відносин з Вінницею. 

Водночас ще одне європейське місто Вентспілс готове розвивати партнерство з Вінницею. Відповідну угоду про співдружність з латвійським містом Сергій Моргунов підписав 14 вересня.

Поділитися :