Новини

Проїзд у вінницьких трамваях, тролейбусах і автобусах з 1 серпня коштуватиме 8 гривень

15 липня 2021, 17:57

Такий тариф затвердив виконком міської ради сьогодні, 15 липня.

Цьому рішенню передувало звернення Вінницької транспортної компанії до виконкому міської ради, яка подала свої розрахунки щодо перегляду вартості проїзду у громадському транспорті міста. Фахівці департаменту економіки міської ради детально вивчили їх та зупинилися на оптимальному тарифі. Рішення компромісне з точки зору фінансової платоспроможності вінничан в умовах пандемії, – наголошує директор міського департаменту економіки та інвестицій Максим Мартьянов.

"Ті розрахунки, які подала Транспортна компанія, відповідно до фактичних витрат, які були здійснені у 2020 році,показали, що нормативно-плановий тариф мав би складати 15 грн для електротранспорту та 18 – для автобусів. Однак Департамент економіки, враховуючи низьку платоспроможність населення, кризові тенденції в економіці, прийняв рішення запропонувати виконкому соціально зважений тариф у 8 грн на електротранспорт і на автобусний транспорт. Ми хотіли врахувати інтереси як Транспортної компанії, так і жителів міста", – розповів Максим Мартьянов.

Новий тариф на перевезення у вінницьких трамваях, тролейбусах і автобусах на рівні 8 гривень теж збитковий для Вінницької транспортної компанії. Тому місто дотуватиме комунальне підприємство для того, щоб воно змогло надавати якісні послуги вінничанам.

"Окрім того, ми сподіваємось також на відновлення пасажиропотоку у поточному та наступному році, оскільки карантинні обмеження скасовані. Тому люди починають більше їздити в транспорті, і це дозволить все-таки виходити на вищий рівень виробітку", – зауважив Максим Мартьянов.

Також рішенням виконкому міської ради затверджено нову вартість місячного електронного проїзного квитка для проїзду у вінницькому електротранспорті з першого серпня. Для дорослих він коштуватиме 510 гривень, для студентів – 250, для школярів – 150 гривень. Безлімітний електронний проїзний квиток можна буде придбати за 750 гривень.

Поділитися :