Новини

Проміжні підсумки: Центр підтримки переселенців "Я Маріуполь" вже рік працює у Вінниці

25 травня 2023, 09:48

За 12 місяців Центр опрацював понад 32 тисячі звернень переселенців з тимчасово окупованого міста.Тут надають комплексну підтримку: гуманітарну, правову, психологічну, медичну, а також сприяють у працевлаштуванні.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Центр підтримки переселенців був створений за підтримки Маріупольської міської ради спільно з Вінницькою міською радою та міжнародними партнерами. Він дав можливість маріупольцям, які переїхали до Вінниці та Вінницької області, тримати зв'язок з рідною громадою та налагодити комунікацію між муніципалітетами двох міст для більш комфортного перебування маріупольців.

Висловити слова підтримки Центру прийшов Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Ми відзначаємо рік вашої згуртованості у Вінниці. І тільки вам відомо скільки ви всього пережили, перебуваючи в окупації певний період, знаходячись під обстрілами, як вам довелось покинули свої домівки… Досить багато треба буде докласти зусиль після нашої Перемоги на відбудову Маріуполя. В першу чергу це залежить від всіх маріупольців, які наразі знаходяться в різних куточках світу, Європи, країни, в тому числі й Вінниці. Для мене та моєї команди важливо, щоб у Вінниці ви відчували гостинність. Скільки разів я сюди заходжу, тут постійно все в русі: і це не лише надання послуг, консультації, це спілкування. Видно, що ви досить серйозно комунікуєте між собою", - каже Сергій Моргунов.

На сьогоднішній час 511 маленьких маріупольців знаходяться на обліку в Центрі. За цей рік вони показали значні успіхи у навчанні, спорті та мистецтві. За вагомі досягнення десятеро дітей отримали нагороди виконавчого комітету міської ради. Також з нагоди річниці колективу центру "Я Маріуполь" вручили сертифікат на придбання ноутбука.

Керівниця Центру "Я Маріуполь" Олена Швидка дякує Вінницькій громаді та міському голові за всебічну допомогу у створенні та підтримці Центру.

"Ми приділяємо велику увагу розвитку, розважальним програмам і навчанню саме дітей, адже це найбільш вразлива категорія. Але не дивлячись на те, що пережили жахи російської агресії, ми можемо сказати, що за цей рік діти адаптувалися та класно почуваються", - також додає пані Олена.

Під час заходу маленькі маріупольці взяли участь у майстер-класах, відчули себе зірками на шоу талантів, а також побували на презентації ляльки мотанки, як символу єднання Вінниці та Маріуполя.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :