Новини

Провели спортивні змагання та майстеркласи: працівники вінницького Терцентру завітали до табору "ЯМаріуполь.Родина"

26 вересня 2023, 13:11

Працівники Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування провели майстеркласи та інтерактиви для тих, хто був змушений покинути рідну домівку через війну.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, заходи у "ЯМаріуполь.Родина" приурочені до Дня людей похилого віку, який щорічно відзначають 1 жовтня. Їх провели відповідно до програми "Громада відкритих можливостей для людей похилого віку", яка передбачає активності, що спрямовані на підтримку літніх вінничан. 

"Минулого тижня маріупольці поважного віку завітали на наше запрошення у Терцентр. Тому ми здійснили візит у відповідь. У заходах в таборі взяли участь всі охочі: і люди пенсійного віку, і дорослі, і навіть діти. Ми приїхали, щоб принести людям радість, розважити їх, покращити їх моральний стан", - зауважила директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Особливим попитом користувались майстер-класи з арттерапії. Зокрема, малювання у техніці ебру. Під керівництвом психологині Терцентру Катерини Гук, охочі малювали кольоровими фарбами по воді після чого малюнок з води переносили на папір. 

"Арттерапія, зокрема, і техніка ебру малювання створені для того, щоб зцілювати душу, покращувати настрій, психоемоційний стан людини. Тому така практика досить корисна, особливо для людей, які пережили стрес", – розповіла Катерина Гук.

Також педагоги Терцентру провели майстерклас з малювання на піску. Чіткого завдання перед учасниками не стояло: малювати можна будь-що, зокрема, морські пейзажі, квітки, природу. Пані Ірина ж намалювала рідне місто – Донецьк. 

"Тут вугільні терикони, троянди, бо у нас місто троянд… А внизу полотна – Маріуполь, до якого ми виїхали у 2014 році. Проте дім знову довелося покидати, коли до нас прийшла війна", – зі сльозами на очах розповідає жінка.

Активним учасникам табору різного віку було чим зайнятися. Зокрема, медична сестра та викладачка факультету фізичної культури Терцентру Валентина Морнова,= детально розповіла про правильну техніку скандинавської ходи. А після інструктажу – почалась практика. Для любителів спорту також провели конкурси «Веселі старти»: перетягування канату, змагання з м’ячем, стрибки у мішках. 

Нагадаємо, у Вінницькому міському територіальному центру соціальних служб діють різні факультети. Дізнатися про них більше та записатися можна за номером телефону 67- 05- 90 або за адресою вул. Соборна, 50.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :