Новини

Психотерапевтичний проєкт «Хвиля добра від Швейцарії до Вінниці» стартує у нашому місті

25 серпня 2022, 12:36

Мета ініціативи - повернути психологічну стійкість сім’ям, які постраждали внаслідок російського теракту, або проживають у будинках на ураженій території.

Як повідомляє Вінницька міська рада, ініціювала проєкт вінничанка Ганна Степаненко, яка наразі мешкає у Швейцарії. Дівчина зізнається, що ідея організації психологічної реабілітації дітей та їхніх батьків виникла після ракетного удару по рідній Вінниці. Відчула, що «хвилю добра» хоче донести до сімей, які постраждали від терору росіян. 

Її підтримала Вінницька міська рада та Посольство Швейцарії. 

Продукцію для виготовлення мармеладу зі свого саду надали фермери із селища Bibern – родина Rene та Michaela Hiltbrunner. З неї вдалося зварити 200 баночок (10 ящиків) смакоти. Її реалізували у церкві Freie Evangelische Gemeinde Thayngen та під час сливового свята Zwetschgenfest Bibern.

«Люди, які купували мармелад у церкві висловлювали підтримку вінничанам, переказували любов і віру в те, що ми пройдемо це складне випробування і все буде гаразд! Коштів, що вдалося зібрати в перший день вистачає, щоб розпочати роботу двох груп по психологічній реабілітації. Залучені досвідчені лікарі-психологи, - розповідає Ганна Степаненко.

Тривалість психотерапевтичного курсу 2 місяці: вересень – жовтень 2022 р. Зустрічі відбуватимуться раз на тиждень по 2 години. Формат роботи – груповий: 8 дітей, 8 дорослих, 3 лікарі. Під час першої частини заняття психологи працюватимуть разом із батьками та їхніми дітьми (від родини одна дитина, один дорослий). Друга частина - батьки займатимуться з дорослим психологом, а діти з двома дитячими. Кількість зустрічей: 8.

Курс стартує 30 серпня о 17.00. Заняття проходитимуть за адресою вул. Ващука, 20. Телефон для зв’язку: 0967262571 – Тетяна Окаєвич. Наразі першу групу учасників уже сформовано, триває прийом заявок на другу. Заняття у ній розпочнуться 3 вересня. Посилання на гугл-форму тут .

Теми зустрічей для дітей:

  1. Я і моя сім’я . (Знайомство в групі)
  2. Безпека. Де її шукати?
  3. Сміливість. Як знайти свої сильні сторони?
  4. Страх. Як його долати?
  5. Тривога. Що робити, коли не знаєш як правильно діяти?
  6. Злість. Як захищати себе і не соромитись?
  7. Радість, тепло і любов. Як їх поєднувати?
  8. Фінальна зустріч в обіймах добра батьків і дітей

Теми зустрічей для дорослих: Для дорослих пропонується формат лекційного матеріалу, де основним завданням є - ознайомлення батьків із базовими психологічними потребами дитячого віку в умовах що склались; формування відкритого діалогу та безпечного простору з використанням арттерапії, глино ліплення, роботи з сухим та вологим піском, проєкційними картинками та інше.

 

 

 

 

 

 

Поділитися :