Новини

Публічних та громадських діячів Вінниччини запрошують зробити щеплення від СOVID-19

18 березня 2021, 18:52

Наразі на щеплення залишковими дозами вакцини Covishield погодились 20 вінничан-представників громадської думки.

Як розповіла "Місту над Бугом" кураторка з питань вакцинації на Вінниччині Тетяна Бондаренко, 20 представників громадської думки з Вінниці вже погодилися зробити щеплення та заповнили онлайн-анкету на фейсбук-сторінці обласного департаменту охорони здоров’я. Серед них депутат вінницької міської ради, художник, багатодітна вінничанка, яка займається активною громадською діяльністю.

"Ми розіслали цю анкету на голів об'єднаних територіальних громад, розмістили в соцмережах. Вже записалось 20 осіб: громадські діячі, викладачі університету, учасники бойових дій, депутат міської ради. Таким чином у нас є група людей, яка може прищепитися на камеру і сказати людям, що це безпечно і необхідно", - розповіла Тетяна Бондаренко.

Вакцинуватися залишковими дозами можуть учасники бойових дій, які захищали незалежність України, депутати, керівники центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники релігійних організацій; відомі письменники, журналісти, спортсмени, музиканти й актори.

"У нас є доручення Міністерства охорони здоров'я, в якому сказано, що в період вакцинації має бути основний список з 10 осіб на кожний флакон, оскільки флакон вакцини містить у собі 10 доз. Крім того, формується список резервний з пріоритетних груп, які входять в 1-2 етап. Але люди можуть не встигнути приїхати, можуть захворіти - і тому ми можемо сформувати третій резервний список осіб, які не входять в 1-2 етап, але вони публічні особи, до них дослуховуються", - пояснила Тетяна Бондаренко.

Поділитися :