Новини

Рада підприємців схвалила проєкт бюджету Вінницької громади на 2024 рік

6 грудня 2023, 13:00

Основні зусилля міської ради будуть направлені на підтримку ЗСУ через закупівлю техніки, мобільних комплексів, квадрокоптерів, безпілотників та інших приладів і засобів відповідно до потреб та запитів військових частин.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, допомога армії, стабільна робота критичної інфраструктури та турбота про найнезахищеніші верстви населення – те на що цьогоріч спрямовував свої зусилля і вінницький бізнес. Це також пріоритет бюджету міської територіальної громади на наступний рік, зауважив під час інформаційної зустрічі з обговорення проєкту бюджету з представниками Ради підприємців при міському голові його заступник Андрій Очеретний.

"Ми повинні оперативно реагувати на виклики війни і, враховуючи, що військове ПДФО буде направлятися до державного бюджету за рішенням Верховної Ради, муніципалітет сформував фінансовий документ на прийдешній рік, відштовхуючись від основних пріоритетів – безпека та оборона, стійкість та турбота. Економічна стійкість громади – те, від чого залежать наші шанси вистояти. Ми вдячні місцевому та релокованому бізнесу за активну позицію та відповідальність, з якою ви ставитеся до роботи", - зазначив Андрій Очеретний.

Проєкт бюджету на прийдешній рік представила директорка департаменту фінансів ВМР Антоніна Лесь. Також інформаційна зустріч відбулась за участі заступників Вінницького міського голови Миколи Форманюка та Ігоря Откидача.

"Програма економічного і соціального розвитку Вінницької МТГ на 2024 рік має дати відповідь на ті виклики, які стоять перед громадою – це, зокрема повільне відновлення економіки країни, питання, пов’язані з дефіцитом робочої сили. Тож, зусилля будуть спрямовуватись на збереження економічної стійкості, забезпечення соціального захисту і підтримки громадян та стабільної роботи критичної інфраструктури", – розповів директор департаменту економіки та інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Надходження до бюджету безпосередньо залежать від економічних факторів, також під час Ради підприємців розглянули звіт про виконання Програми економічного та соціального розвитку Вінницької МТГ у поточному році та озвучили основні напрями роботи на наступний.

"Серед заходів Програми, яка ґрунтується на Стратегії розвитку 3.0 та планових дій зі впровадження Зеленого курсу, передбачено втілення пріоритетних інвестиційних проєктів, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення комплексної підтримки бізнесу, критичної інфраструктури, продовольчої безпеки, подальше формування спроможних закладів охорони здоров’я, здійснення термомодернізації низки шкіл та послідовна соціальна політика", – каже Максим Мартьянов.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :