Новини

Реабілітаційне відділення створюють у Жмеринській центральній районній лікарні

5 січня 2024, 15:15

Усі кімнати роблять з безбар’єрним доступом. Для того щоб пацієнти могли комфортно дістатися до реабілітаційних залів, планують замінити старий ліфт.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці обласного департаменту охорони здоров'я та реабілітації, реабілітаційне відділення розташують на другому поверсі одного із корпусів закладу. Там тривають ремонтні роботи.

За словами керівника Жмеринської центральної районної лікарні, мультидисциплінарна команда уже готова. Однак, ще потребують фізичних терапевтів. На придбання реабілітаційного обладнання уже виділили 500 000 тисяч гривень з місцевого бюджету.

"Кожна кластерна та надкластерна лікарня мають мати власне стаціонарне реабілітаційне відділення. Це завдання МОЗ. Адже ефективне фізичне та психологічне відновлення людей є пріоритетом для держави", - йдеться в повідомленні.

Також у закладі провели інспекцію того, як працює військово-лікарська комісія. Для її роботи у закладі відвели один із поверхів. На кожному кабінеті чітко вказано, де який лікар працює й години роботи. Працюють як досвідчені лікарі, так й молоді фахівці.

"Для Жмеринської лікарні 2023 рік теж був не простим, однак попри все заклад продовжує розвиватися. Ремонтують гінекологічне відділення, створюють реабілітаційне відділення, в режимі 24/7 працює приймальне відділення. Черга на КТ розписана на місяць вперед. На 2024 рік мають багато планів, дуже хочеться, щоб їм вдалося все реалізувати", - коментують у департаменті.

Фото: Обласний департамент охорони здоров'я

Поділитися :