Новини

Редакторка "Міста над Бугом" взяла участь у престурі – навчальній поїздці до Брюсселю для журналістів з України

12 липня 2024, 11:07

Учасники заходу стали свідками підписання Спільних безпекових зобов’язань між Україною та ЄС, а також безпекових угод України з Естонією та Латвією.

З 26-28 червня 2024 року вінничанка Вікторія Павелко, журналістка радіокомпанії «Місто над Бугом», взяла участь у престурі–навчальній поїздці до Брюсселю для журналістів з України

Престур був організований Представництвом ЄС в Україні і передбачав ознайомлення з діяльністю Європейського парламенту, Європейської Комісії, Європейської Ради та Європейською службою зовнішніх справ.

Учасники, серед яких була Вікторія Павелко, отримали можливість зустрітися й особисто поспілкуватися з очільниками європейських інституцій, зокрема:

  • Головою Європейського парламенту Робертою Мецолою
  • Верховним представником Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепом Борелем
  • Керівницею департаменту Східного партнерства секретаріату Європейської служби зовнішніх справ Петрою Гомбаловою
  • Віцепрезиденткою Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вірою Юровою

Учасники заходу стали свідками підписання Спільних безпекових зобов’язань між Україною та ЄС, а також безпекових угод України з Естонією та Латвією. Програма престуру включала зустріч лідерів держав-членів ЄС і спілкування з українськими дипломатами й політиками.

Дякуємо Представництву ЄС в Україні, ГО «Інтерньюз-Україна» та радіокомпанії «Місто над Бугом» за надану унікальну можливість долучити молодь до таких важливих заходів!

Фото: Місто над Бугом

Поділитися :