Новини

Рік тому, 16 березня 2022 року, двома ракетами "Калібр" було атаковано Вінницьку телевежу

16 березня 2023, 10:17

На щастя, тоді обійшлось без людських жертв, проте сама вежа та приміщення, де розташована апаратура, зазнали значних руйнувань та пошкоджень.

Як зазначив на своїй сторінці у Фб предствник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Вадим Мазурик, березень минулого року – це період обстрілів телевеж у кількох українських містах.

Так, 3 березня 2022 року було завдано удару по вежі у Києві,  а 14-го – по рівненській вежі. Вінницька стала третьою. На щастя, у нас обійшлось без людських жертв, проте сама вежа та приміщення, де розташована апаратура, зазнали значних руйнувань та пошкоджень.

"Ремонтні та відновлювальні роботи проводилися силами працівників Вінницької філії Концерну РРТ, а також колег з Хмельницького, які прийшли на допомогу вінничанам. І вже 20 березня, тобто на четвертий день після атаки, запрацювали всі мультиплекси, й в оселях вінничан ожили телеекрани", – йдеться в дописі.

Тоді ж відновила мовлення перша програма Українського радіо, муніципальна радіостанція «Місто над Бугом», а також «Армія ФМ». Впродовж кількох днів героїчної праці наслідки варварської атаки вдалось подолати.

Поділитися :