Новини

Рішення для мешканців квартир: вінницьке підприємство запускає виробництво «Балконних сонячних електростанцій»

28 жовтня 2022, 11:22

Базова балконна сонячна електростанція забезпечуватиме необхідним запасом електроенергії 1,1 кВт год. Цієї енергії загалом достатньо для роботи газового котла, холодильника, забезпечення освітлення і зарядки гаджетів.

Ворог продовжує підступно знищувати енергетичні об'єкти нашої держави, тож українцям варто шукати альтернативні генеруючі енергію прилади, щоб пережити найближчу зиму. Водночас вінницький бізнес шукає практичні рішення, як для великих підприємств, так і для власників житла. 

Як розповів Місту над Бугом директор ТОВ "Промавтоматика Вінниця", член "Кластеру приладобудування та автоматизації" Михайло Ганчук, у деяких регіонах проблема навіть не в тому, що виробляється недостатньо енергії, а в доставлянні її до споживача. Тож наразі є висока ймовірність періодичної відсутності електроенергії взагалі. За словами пана Михайла, власникам приватних будинків забезпечити базові потреби (обігрів та освітлення приміщення, приготування їжі, підігрів води, зв'язок і зарядка телефонів) простіше, оскільки є можливість встановлення твердопаливних котлів. Тоді як мешканцям багатоквартирних будинків за відсутності електроенергії вирішити ці питання важче. 

Тому вінницька компанія розробила й розпочала випуск балконних сонячних електростанцій.

Ми в компанії, розуміючи, що проблеми з забезпеченням будуть, розробили й пропонуємо рішення, яке дозволить забезпечити необхідним запасом електроенергії мешканців квартир. У базовому варіанті буде запас енергії 1,1 кВт год. Передбачена можливість збільшувати запас енергії кратно 1,1 кВт год. Цієї енергії загалом достатньо, щоб забезпечити роботу газового котла і холодильника, а також освітлення, - каже пан Михайло. 

Директор компанії-розробника зазначив, що пристрій не лише накопичує енергію, а й працює, як сонячна електростанція. Відповідно щодня енергія буде поповнюватись, забезпечуючи енергонезалежність квартири.

Перетворення енергії сонця в електронну відбувається завдяки фотогальванічним елементам - через сонячні панелі, які можна встановити за вікном балкона чи поряд на стіні або ж на даху багатоповерхівки. У балконній сонячній електростанції HSS 5.5 використовуються акумулятори з великим ресурсом роботи, - розповів директор Промавтоматики.

Виробник гарантує 7-10 тисяч циклів заряду-розряду. Тобто йдеться про 20-25 років щоденного використання. Станція працює в автоматичному режимі та не потребує обслуговування. Монтаж системи можна здійснити самостійно за інструкцією.

Вартість балконної сонячної електростанції в межах 3400 доларів (*до кінця осені), плюс сонячні модулі (орієнтовно 7 штук по 75 Вт) - близько 600 доларів. Термін виробництва такої станції складає 3 тижні.

Поділитися :