Новини

Ріст захворюваності: щодня 4-7 пацієнтів з симптомами COVID-19 потрапляють до першої вінницької лікарні

15 вересня 2021, 16:01

Кількість госпіталізацій зросла за останні три тижні.

Як зазначив в ефірі "Міста над Бугом" директор КНП "Вінницька міська клінічна лікарня №1" Костянтин Ліваковський, якщо у червні-липні кількість хворих на коронавірус щодня зменшувалась, то вже у серпні-вересні вона постійно зростає.

"За останні три тижні ми бачимо поступовий ріст кількості госпіталізованих пацієнтів. Десь на червень було їх менше, ніж у травні (до того ж в рази), у липні було їх ще менше, а в серпні процес пішов в іншу сторону. І на сьогодні ми маємо 45-48 пацієнтів, які перебувають на лікуванні. Щоденно поступають та виписуються 4-7 пацієнтів. Тобто склад пацієнтів постійно оновлюється", – розповів Костянтин Ліваковський.

Також, за словами Костянтина Ліваковського, переважна більшість симптоматики така ж, як і була раніше, проте додається ще нежить і захворювання шлунково-кишкового тракту. Щодо протоколу лікування коронавірусної інфекції, то він залишився незмінним. Єдиним дієвим способом захистити себе від важких наслідків захворювання є вакцинація. 

"Ми маємо розуміти, що вакцинація на 100% не убезпечує нас від того, що ми можемо захворіти. Але все ж це єдиний вихід із ситуації, який є для подолання таких захворювань як COVID-19. Тобто ми маємо вакцинуватися, але ми повинні і далі берегтися, бо 100% гарантії не дає жодна вакцина, що людина не захворіє. Але т. зв. "колективний імунітет" допоможе мінімізувати захворюваність", – підсумував Костянтин Ліваковський.

Нагадаємо, наразі у Вінниці триває акція "Вакцинуйся. Збережи життя". Стати її учасниками можуть жителі Вінницької ТГ від 16 років, які мають декларацію із сімейним лікарем і пройшли повний курс вакцинації. Серед них розіграють 50 телевізорів та 50 велосипедів. А головний приз – це автомобіль Toyota Corolla. Перший етап розіграшу відбудеться вже 19 жовтня.

Поділитися :