Новини

Рівень глухоти серед молодих людей зростає

3 березня 2023, 15:46

Міжнародний день охорони здоров'я вуха і слуху щорічно відзначається 3 березня з метою звернути увагу на проблеми, пов'язані зі слухом та розповсюдження захворювань, які можуть вплинути на слух.

Один із головних принципів Міжнародного дня охорони здоров'я вуха і слуху - це профілактика. Він нагадує про те, що важливо зберігати слухову систему здоровою та дотримуватися вимог здорового способу життя.

«Втрата слуху може статися з кожним, незалежно від віку. Особливо вразливі до цієї проблеми люди, які працюють у шумному середовищі, а також діти та люди старшого віку» - говорить дитячий та дорослий отоларинголог, хірург, д.м.н., професор, заслужений лікар України Василь Васильович Кіщук.

Захист вух від шуму є одним із важливих аспектів охорони здоров'я вуха і слуху. Людина може захистити свій слух від шуму, використовуючи спеціальні протишумові навушники, що зменшують рівень шуму. Регулярні перевірки слуху можуть допомогти у виявленні проблем зі слухом, тому важливо проходити їх щороку.

У світі понад 5% населення з проблемами слуху, які можуть бути вродженими або набутими. Погане здоров'я вуха і слуху можуть впливати на різні аспекти життя людини, включаючи соціальну ізоляцію, депресію та зниження якості життя. Профілактика і діагностика захворювань вуха та слуху є важливими елементами підтримання здоров'я.

Поділитися :