Новини

"Різдвяний вінок для Героя": вінничани вшанують пам'ять героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході

21 грудня 2020, 14:15

Активісти власноруч виготовлять різдвяні вінки, які потім покладуть, зокрема, до Дерева Свободи та до пам'ятного знаку "Небесній Сотні і Героям АТО".

Вінниччина вперше долучиться до всеукраїнської акції "Різдвяний вінок для Героя". Як розповіла радіо "Місто над Бугом" координаторка акції у Вінниці Юлія Щербань, акцію три роки тому започаткували львівські родини Героїв Небесної Сотні. Згодом до вшанування приєдналась і вся Україна, де є Герої Небесної Сотні та українські захисники, які загинули на Донбасі. Учасники акції виготовлять різдвяні вінки, які покладуть до пам’ятних місць, а також до могил Героям України.

"Оскільки в нас є багато втрат на сьогоднішній день і війна продовжується, і я як людина, як свідомий українець вважаю, що необхідно частіше нагадувати про наших захисників. 24 числа ми зустрінемося з небайдужими, з волонтерами, родинами загиблих, будемо виготовляти різдвяні віночки, щоб туди обов'язково входила калина, стрічки жовто-блакитні. І 25 числа до Різдва зробимо покладання - поїдемо до могил захисників, тому що ми їх пам'ятаємо, шануємо їхній подвиг", - розповіла Юлія Щербань.

Покладання різдвяних вінків відбудуться до Дерева Свободи та  інтерактивної дошки з інформацією про українських захисників на Європейській площі. А також до могил захисників - на Алеї слави, Малих Хуторах, П’ятничанах та в Стадниці, де похований кіборг Анатолій Матвеєв. Виготовлення віночків розпочнеться 24 грудня, о 16 годині, в молодіжному центрі "Квадрат". Покладання до пам’ятників відбудеться 25 грудня о 12 годині.

"Ми закликаємо всіх приєднатися до цієї акції, тому що хтось живе там в селах - щоб люди, які живуть далі обласного центру, вшанували пам'ять героїв в себе біля пам'ятних місць, біля їхніх могил. Треба частіше нагадувати про тих, хто боронить нашу землю і що незалежність просто так не дається", - наголосила Юлія Щербань.

Нагадаємо, з початку російсько-української війни, на Сході країни загинуло близько трьохсот захисників з Вінниччини.

Поділитися :