Новини

Робота Департаменту цивільного захисту Вінницької міськради в умовах війни 

15 лютого 2023, 14:37

Військові умови нашого сьогодення внесли неабиякі корективи в діяльність структур цивільного захисту: усі вони активно працюють над утриманням належної безпекової ситуації в Вінниці, організацією відповідних об’єктів з оперативного надання необхідної допомоги населенню.

В етері проєкту «Рефлекторія» керівник Департаменту Цивільного захисту Вінницької міської ради Олег Парфілов розповів про поточну діяльність, про співпрацю із силовими структурами та про нинішній стан укриттів міста.

«На сьогодні перевірено майже усі об’єкти Вінниці, як можуть слугувати найпростішими, або ж спеціально обладнаними укриттями. Це і навчальні заклади, лікарні, адміністративні установи, бомбосховища. Це велика робота, адже мало перевірити – необхідно ще й організувати доопрацювання: забезпечення енергоживленням, водою, вентиляцією, мобільними санвузлами. До того ж маємо забезпечити і засобами автономного живлення та паливом до них. На разі, ця робота успішно проводиться у співпраці й з органами влади, ДСНС та військовими структурами» - сказав Олег Парфілов.

Зазначимо, що в полі зору Департаменту також і організація роботи «Пунктів незламності», які створено в місті завдяки гуманітарній підтримці наших іноземних партнерів. Також Олег Михайлович детально зупинився і на допомозі ЗСУ від Міжрегіонального гуманітарного штабу: нещодавно за ініціативи Володимира Гройсмана будо закуплено для потреб наших захисників 30 тисяч хімічних грілок, третину з яких вже доправлено на фронт. Ці нагрівальні елементи можуть підтримувати температуру +50-60 градусів протягом 20 годин, зручні у користуванні, а тому можуть стати в пригоді нашим воїнам у періоди холодної погоди.

Поділитися :