Новини

Робота громадського транспорту Вінниці

24 січня 2023, 11:38

Навіть і у військових умовах громадський транспорт Вінниці розвивається.

Тролейбуси, трамваї та автобуси курсують, хоч ще в обмеженому режимі. Це відбувається із врахуванням перманентних відключень енергоживлення. Разом із тим, громадський транспорт регулярно присутній на своїх маршрутах. 

«На сьогодні майже 2/3 рухомого складу від обсягів штатного режиму (умов мирного часу) перевозять пасажирів. Враховуючи певне зменшення пасажиропотоку: немає такої кількості студентів та учнів, як за мирних часів; обмежено кількість громадян, які працюють оффлайн – такої кількості транспорту поки що вистачає, аби забезпечити комфортні умови для пасажирських перевезень» - сказав в етері проекту «Рефлекторія» директор КП «Вінницька транспортна компанія Олександр Нечаєв.


Новини в зручному форматі – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


А нещодавно на лінію 5-го маршруту вийшов новий тролейбус «ВінЛайн», що побудований на турецькій платформі, має ресурс автономного живлення для поїздки на відстань до 20 кілометрів, надзвичайно комфортабельний, із сучасним інтер’єром та низькою підлогою, що комфортно для людей із інвалідністю. Його виготовлення обійшлося в 11 мільйонів гривень. Аналог польського виробництва коштує біля 24 мільйонів гривень – очевидна економія більш, ніж вдвічі. 

До речі, Вінниця незабаром отримає тролейбуси «Соляріс» польського виробництва та обіцяні трамваї зі Швейцарії. Про це також розповів директор КП «Вінницька транспортна компанія» Олександр Нечаєв.

Поділитися :