Новини

Робота підприємства КП “Вінницяоблтеплоенерго” в опалювальний сезон 2022-2023р.

4 травня 2023, 14:09

Цьогоріч опалювальний сезон був складним і проходив при непередбачуваних обставинах зумовлених війною та постійною загрозою ракетних атак, тривалими відключеннями електроенергії, фінансовою нестабільністю тощо.

Попри всі складнощі, завдяки посиленій роботі підприємства, опалювальний період 2022-2023 рр. у Вінниці пройшов на належному рівні і КП “Вінницяоблтеплоенерго” вдалось досягнути позитивної динаміки.

«Нам вдалося зробити реконструкцію котельні на об’єкті соціальної інфраструктури в Козятині, облаштувати котли на альтернативних видах палива у Погребищі. У Вінниці встановили котел на альтернативному виді палива по вул. Мічуріна, 32, поставили нову модульну котельню на твердому паливі на вул. Ботанічній 34, технічно переоснастили системи теплопостачання будівлі на вул. Ботанічній, 13а. Загальні капіталовкладення комплексного заходу по 3-ьох об’єктах – 6,612 млн грн,  економічний ефект – 8,926 млн грн. Термін окупності - до 9 місяців.», - сказав генеральний директор КП “Вінницяоблтеплоенерго” Андрій Ковальов і продовжив - «один із останніх успішних заходів – енергозберігаючий проєкт на базі чотирьох теплових насосів і двох електричних котлів Viessman (Німеччина) загальною потужністю 120 кВт виконано на теплопункті по вул. Ботанічній. Завдяки використанню сучасних технологій та матеріалів можна досягнути зменшення втрат теплової енергії, поліпшити якість надання послуг, зекономити значну кількість палива, стабілізувати тариф, знизити навантаження на місцеві бюджети, а також і на сімейні».

При правильному вкладанні коштів в енергоефективність та енергозбереження споживання енергоносіїв у нашій країні зменшиться в рази. І це надзвичайно важливо в умовах воєнного часу.

Поділитися :