Новини

Роботизованих динозаврів вже цієї суботи зможуть побачити відвідувачі Подільського зоопарку у Вінниці

21 грудня 2020, 13:55

Експозиція "Динопарку" зміниться через пів року. Влітку, окрім динозаврів, у парку з'являться птахи та мамонти.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Парку динозаврів, вже цієї суботи, 26 грудня, відбудеться відкриття виставки роботизованих динозаврів у Подільському зоопарку. Вінничани на власні очі зможуть побачити різних плазунів Мезозойської ери, які  жили на Землі під час Юрського та Крейдового періодів.

"ВІННИЦЯ ВЖЕ НЕ БУДЕ ТАКОЮ. Вони йдуууть! Подейкують, що вони прийшли з заходу. Спустились з гір, оселившись на берегах Черемоша й Прута. Під їхніми лапами не встояли Харків, Дніпро та Буковель. Доля не омине й Вінницю. Ви чуєте стукотіння серця. Це цікавість не дає вам спокою. І нікому не кажіть… Це поки секрет", - йдеться в анонсі.

Усі роботизовані динозаври були виготовлені китайськими інженерами. Вони можуть рухатися та видавати різні звуки, їх розміри доволі реалістичні.  Висота тварин - від 1,5 м до 16 метрів. Загалом їх буде 20 штук.

Як зазначив у коментарі  радіо "Місто над Бугом" директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик, встановлює парк динозаврів у Вінниці  підприємство, яке вже має подібні парки в інших містах України, зокрема в Івано-Франківську, Дніпрі, Харкові, Києві та на Буковелі.

"Змінилася кількість цих скульптур: мало бути 17, а буде їх 20 одиниць. Ці динозаври зроблені із металевого каркаса, всередині - поролон і зовні - полікарбонат, воно може рухатися. Вони шевелять головами, хвостом, вухами і видають свої специфічні звуки. Графік роботи буде такий, як у зоопарку", - розповів Євгеній Ткачик.

За словами директора зоопарку Євгенія Ткачика, ймовірніше за все, експозиція змінюватиметься. Вже за пів року її частково можуть змінити на іншу виставку з велетенськими скульптурами.

"Динозаври тільки будуть на літо, якесь процентне співвідношення вийде, заїдуть нові - птахи, може, заїде парк Юрського періоду, мамонти. Вони на цей час встановлені в Дніпрі, на літо вони приїдуть до Вінниці. Щоб було цікавіше людям", - зауважив Євгеній Ткачик.

Вартість квитків у "Парк Динозаврів - Вінниця":  

  • дітям до 3 років - безкоштовно,
  • від 3 до 12 років - 100 грн,
  • від 12 і дорослі - 150 грн. 

Якщо вінничани придбають  спершу квиток до зоопарку, то тоді  вартість квитків до парку динозаврів  буде зі  знижкою 30%: дітям від 3 до 12 років - 70 грн, від 12 і дорослі - 100 грн. А безкоштовно - учасникам АТО, дітям з інвалідністю та тим, хто їх супроводжуватиме, дітям-сиротам (обов’язково за наявності документів).

Поділитися :