Новини

Родинна суперечка: у Вінниці чоловік погрожував своїй родичці підірвати її будинок

5 квітня 2021, 13:10

При затриманні у 37-річного чоловіка вилучили бойову гранату РГД-5 та запал до неї. 

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, близько п’ятої години ранку 5 квітня на спецлінію 102 зателефонувала вінничанка та повідомила, що її родич, з яким вона проживає у приватному будинку по сусідству, і має неприязні стосунки, погрожує їй розправою. За словами заявниці, вночі нетверезий чоловік влаштував черговий конфлікт, під час якого пригрозив підірвати її предметом, схожим на гранату, яку він тримав у руках.    

"На місце події виїхали слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки, кінологи та спецпризначенці КОРДу. Оскільки озброєний зловмисник зачинився в середині будинку, було прийнято рішення негайно його затримувати та обеззброїти. Через балкон другого поверху бійці КОРДу потрапили в помешкання та затримали 37-річного зловмисника", - розповів начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик.

Під час огляду будинку на горищі поліцейські вилучили бойову гранату РГД-5 та запал до неї. Наразі чоловік затриманий, а небезпечний боєприпас знешкоджений. Під час медичного освідування на стан сп’яніння з’ясувалось, що зловмисник находиться під дією марихуани та алкоголю.     

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). За таке правопорушення затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 6 років.

Поділитися :