Новини

Розвиток агропромислового сектору Вінниці

26 січня 2023, 10:51

Наприкінці минулого року було затверджено Програму розвитку аграрного сектору та продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 рр.

Ця сфера відносно нова для Вінниці. Як сказав Міський голова Сергій Моргунов, «Враховуючи специфіку нашого міста до приєднання сільських територій, аграрна тема для нас нова, адже сільським господарством ми ще не займалися. За великим рахунком, зараз ми намагаємося систематизувати цю роботу в кількох напрямах. Насамперед, приєднані території не повинні відчувати себе без уваги, а в основі своїй йдеться про виробництво на землі». 

Про конкретні заходи реалізації Програми та про основні аспекти розвитку агарного сектору Вінницької міської територіальної громади говорили із радником міського голови з питань агропромислової політики Олександром Закорченним в ефірі проекту «Рефлекторія». 


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Він зауважив: «Програмою передбачено 70 конкретних кроків у 10 напрямах, серед яких розвиток фермерських господарств та об’єднання їх в спільноти; розвиток бджільництва та рибальства, створення кластерів зеленого туризму та, одне із основних, що потребує уваги – організація індустріальних аграрних парків для побудови переробної промисловості. Адже багато років ми позиціонуємось як виробник сільськогосподарської сировини. Завдання сучасності – підсилити аграрний сектор Вінниці як виробника готової аграрної продукції».

Також Програмою передбачено створення сприятливих умов для залучення інвестицій в аграрний сектор громади. Це можливо, навіть за умов військових дій. Адже розвиток найважливішого промислового сектору Вінниччини – аграрного є запорукою наповнення бюджету та створення належних умов  соціально-економічного розвитку громади в цілому.

Поділитися :