Новини

Розвиток та інновації в інфраструктурі Вінниці

3 квітня 2023, 15:42

Про інноваційну діяльність в розвитку інфраструктурних, урбаністичних та екологічних проектів, що впроваджуються у Вінницькій міській територіальній громаді, про міжнародне партнерство та підтримку від наших іноземних друзів на шляху осучаснення нашого міста говоримо із керівником КП «Інститут розвитку міст» Назарієм Коваленком.

Підприємство на сьогодні здійснює дослідницьку, аналітичну та проєкційну роботу щодо реалізації проектів розвитку міського простору, налагоджує комунікації між інститутами громадянського суспільства, владою міської громади та підприємцями. Така «тріада» в спільній роботі є дієвою, адже налагодження інноваційних відносин між головними суспільними просторами Вінниці сприяє швидшому і конструктивному прийняттю та реалізації рішень щодо життєдіяльності міста.

«Ми розробляємо багато проєктів розвитку міського простору. Почасти, вони ґрунтуються на розробках саме громадських організацій. Для цього у нас активно працює міський хаб «Місто змістів», який нещодавно отримав новий склад координаційної ради. Після презентацій і обговорення в громадському секторі ми ініціюємо ці рішення вже у міській раді. Все швидко, конструктивно, дієво. Це синергія і нашого власного досвіду та інновацій наших іноземних партнерів, у яких ми постійно переймаємо досвід» - сказав пан Назарій в етері проекту «Рефлекторія».

Під час участі в «Cities in Placemaking», «Інститут розвитку міст» презентував Вінницю та один цікавий «інтеркультурний» майбутній проєкт, який планується реалізувати, заручившись підтримкою «Cities in Placemaking».

Це дозволить Вінниці отримати експертну підтримку, навчальні матеріали та обмінюватись досвідом з іншими європейськими містами задля досягнення найкращих результатів у нашій роботі.

Поділитися :