Новини

Руйнуючи стереотипи: вінницьких освітян запрошують ознайомитись з інформаційною кампанією про якість освіти в школах

7 квітня 2021, 09:42

У ній йдеться, зокрема, про нову процедуру зовнішнього оцінювання роботи школи.

Як інформують на фейсбук-сторінці Управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області, днями в Україні запустили інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах. Слоган кампанії – “Якісна школа – це середовище, у якому дитина щаслива".

Метою ініціативи є інформування батьків, учнів, директорів шкіл, вчителів, а також громади про те, якою має бути якісна школа та як кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим.

В рамках інформаційної кампанії створили серію анімованих відеороликів про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається Служба. Їх можна переглянути на офіційному ютуб-каналі Державної служби якості освіти України.

Також у межах кампанії створено інформаційний сайт, де руйнують міфи про те, якою має бути якісна школа, а також пропонують конкретні кроки для покращення якості освіти в українських школах. Серед них, зокрема, процедури самооцінювання та інституційного аудиту. Аудит - це новий вид зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти вивчають освітні й управлінські процеси, після чого надають свої висновки та рекомендації.

"Якісна школа - це результат співпраці засновника, директора, вчителів, учнів і батьків. Важливими у такій роботі є спільність цінностей і цілей, вміння прислухатися та враховувати думку одне одного, прагнення до розвитку свого закладу освіти. Не менш важливим є розуміння кожним учасником освітнього процесу своєї ролі у підвищенні якості освіти. Саме про це йде мова в інформаційній кампанії. Вона дає вичерпні відповіді на запитання, як конкретно директори шкіл, вчителі, батьки, громада можуть долучитись до розвитку закладу освіти та зробити його кращим", - розповів начальник управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області Володимир Малінін.

Поділитися :