Новини

СБУ заблокувала російські пабліки, у яких фсб намагалось вербувати жителів Вінниці

14 грудня 2022, 14:57

Йдеться про TГ-канал "Винница наш дом!" та інтернет-спільноту "Винница РУ" у забороненій соцмережі "Вконтакте", функціонування яких координувало фсб.

Про це йдеться на ФБ-сторінці СБУ у Вінницькій області. 

За даними СБУ, агресор використовував їх для «розгону» дезінформації щодо внутрішньополітичної обстановки в регіоні та ситуації на фронті. Також окупанти через підконтрольні інтернет-ресурси вивчали суспільні настрої жителів області.

Під час «моніторингу» коментарів намагалися виокремити своїх «однодумців» для їх подальшого залучення до негласного співробітництва у війні проти України.

Встановлено, що ці платформи адмініструвала російська SMM-компанія, яка ще з 2014 року таємно співпрацює з представниками спецслужби рф.

Щоденно ворожі інтернет-агенти масово розміщували провокативні матеріали, в яких виправдовували збройну агресію і намагались дискредитувати Сили оборони.

"В результаті оперативної роботи, СБУ задокументувала всі спроби підривної діяльності ворога і виявила громадян, яких фсб «розглядало» для збору розвідувальної інформації проти України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх осіб, причетних до підривної діяльності на користь країни-агресора", - ідеться в повідомленні.

Поділитися :