Новини

Сергій Моргунов: лікарні Вінниці забезпечені тримісячним запасом медикаментів та засобів індивідуального захисту

3 березня 2021, 15:32

Окрім того, у місті продовжують розгортати додаткові реанімаційні ліжка для хворих з важким перебігом COVID-19.

Як повідомив сьогодні, 3 березня, в ефірі телеканалу "Україна 24" міський голова Сергій Моргунов, у Вінниці з початку лютого триває друга хвиля пандемії. Якщо за два останні тижні січня було зареєстровано близько 1080 хворих на COVID-19, то за останні два тижні лютого зафіксували 3031 випадок.

Через це навантаження на систему охорони здоров’я міста збільшилось удвічі. Наразі у Вінниці розгорнули 787 ліжкомісць для хворих на COVID-19, 95%  із них забезпечені киснем. Також у місті продовжують створювати додаткові реанімаційні місця для тяжких хворих, кількість яких також збільшується.

За словами Сергія Моргунова, на сьогодні всі міські лікарні забезпечені тримісячним запасом медикаментів та засобів індивідуального захисту. Окрім того, міська влада продовжує підтримувати колективи муніципальними надбавками для ковідних бригад з бюджету громади.

"Необхідно розірвати цей ланцюг захворюваності. Тим більше, що окрім збільшення нових хворих на коронавірус, дедалі більше зростає кількість хворих на ГРВІ та грип", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :