Новини

Сергій Моргунов: Стратегія "Вінниця 3.0" зорієнтована на прорив у розвитку громади

26 лютого 2021, 11:26

Новий стратегічний документ сьогодні одностайно затвердили депутати міської ради під час сесії 8-го скликання.

Як ідеться на сайті Вінницької міської ради, наступні 10 років, як зазначив міський голова, тепер маємо спільно працювати, аби реалізувати головну ідею Стратегії: Вінниця – місто-магніт. За словами Сергія Моргунова, Вінниця повинна приваблювати до себе ідеї, позитив та успіх. Тому Стратегія 3.0 орієнтується на прорив у розвитку. 

"Що ж таке Стратегія? Це головний документ громади - фактично довгострокова карта на наступні 10 років, в якому напрямку рухатися. Нам необхідно в першу чергу визначити пріоритети розвитку та проривні сфери з урахуванням як локального, так і загальнонаціонального контекстів; ефективно реагувати на виклики і перетворювати можливості на переваги; консолідувати громаду та разом з мешканцями формувати рішення та впроваджувати їх в життя на засадах спільної відповідальності; приваблювати інвесторів та міжнародних донорів, а також кредитні ресурси, що сприятиме реалізації великих інвестпроєктів та території нашої громади", - наголосив Сергій Моргунов.

З червня минулого року команда муніципалітету разом з міжнародними експертами, представниками громадськості, бізнесу, науки працювали над документом. А завдяки зворотному зв’язку з вінничанами, жителями приєднаних громад, молоддю було сформоване якісне бачення подальшого розвитку Великої Вінниці – нашої нової територіальної громади. Як зазначив міський голова, результатом, який було отримано, він цілком задоволений.

"Над Стратегією "Вінниця 3.0" працювало сотні людей, і в ній врахована думка тисяч вінничан. І я думаю, що ні в кого немає сумнівів, що це дороговказ для всієї нашої нової громади, а саме великої Вінниці, тому що ми вже неодноразово говорили про те, що Вінниця збільшилась більш ніж в 2 рази", - зауважив Сергій Моргунов.

Те, чого ми спільно хочемо досягти у 2030-ому, за словами С.Моргунова, зосереджено навколо пріоритетів Стратегії. Їх шість: цифровізація муніципального простору; інтегрована громада: якісні та доступні муніципальні послуги для всіх; муніципальні інвестиції; пріоритет; зелена економіка та SMART-спеціалізація; доступне, безпечне та екологічно чисте середовище; пульсуюче місто. Усі вони націлені на те, щоб покращити якість життя кожного вінничанина і вивести Вінницю у "вищу лігу" східноєвропейських міст, враховуючи сучасні виклики – пандемію та зміни клімату.

Джерело: www.vmr.gov.ua

Поділитися :