Новини

Сергій Моргунов відзначив роботу вінницьких волонтерів

9 вересня 2022, 17:58

Представникам місцевих волонтерських організацій за самовіддану працю вручили подяки міської ради та виконкому, а також – книги «Вінниця. Історія іншого часу».   

Вінницькі волонтери щоденно працюють задля перемоги: займаються пошиттям бронежилетів, транспортують вантажі для забезпечення ЗСУ, закуповують автомобілі для військових, купують технічні прилади та медикаменти, - йдеться у повідомлені міської ради. 

Здається, що для цих людей немає нічого неможливого. Волонтери. Цим сказане все. Вами пишається наша громада. Ви є патріотами свого міста та своєї країни. Вам вдячні тисячі людей – які вчасно отримали таку потрібну допомогу: наші захисники, мешканці інших міст і сіл, які тікали від бомбардувань, вінничани, які потрапили в скруту, зазначає міський голова Сергій Моргунов.

Серед інших сьогодні відзначили й Олену Чорнобривенко. Вона з перших днів війни займалась організацією волонтерського центру на базі Центру реабілітації «Гармонія», забезпечуючи потреби внутрішньо переміщених осіб та людей з інвалідністю.

Нагорода, яку я сьогодні отримала – не моя особиста, а великої кількості людей, які працювали над створенням волонтерського центру, вважаю, що волонтерство – це можливість долучитись до наближення перемоги. Я, наприклад, не можу піти воювати, але дуже хочеться допомагати своїй країні, каже Олена Чорнобривенко.

Відзначили сьогодні й волонтера Олександра Царевського.

Ми максимально намагаємось використовувати фінансову допомогу з з-за кордону, та використовувати ці гроші тут, в Україні. Ми закуповуємо автомобілі для військових, споряджаємо їх усім необхідним та відправляємо на фронт. Наразі ми домовляємось за генератори, повідомляє Олександр Царевський.

У надзвичайно складний період саме волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення нагальних питань.

Поділитися :